Welkom

praktijkAls u last hebt van terugkerende psychische problemen als angst, sombere stemming, identiteitsproblemen of relatieproblemen in bredere zin, en/of als kortdurende behandelingen niet beklijven, kan het zijn dat u baat hebt bij een langer durende inzichtgevende psychotherapie.
Na mijn afstuderen richtte ik me op relatie- en gezinstherapie, maar inmiddels ben ik vooral gespecialiseerd in individuele inzichtgevende psychotherapie. Ik voer geen echtpaargesprekken meer. Psychotherapie is tweedelijnszorg, dus u heeft hiervoor een verwijzing van de huisarts nodig.

Naast inzichtgevende psychoanalytische  psychotherapie bied ik ook de mogelijkheid voor psychoanalyse (een zogenaamde ‘bankanalyse’). Beide behandelvormen zijn vaak intensief en langdurig. Om te bepalen of deze intensieve behandeling voor u nodig en geschikt is, is vaak een aantal onderzoeksgesprekken nodig. Psychoanalyse wordt niet verzekerd vanuit het zorgstelsel, u zult deze zelf moeten bekostigen (zie verder onder 'Soorten therapie' en 'Betaling').

Ik ben aangesloten bij twee Nederlandse specialistische verenigingen: de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie (NVPP) en de Nederlandse Psychoanalytische Vereniging  (NPaV). Bij beide verenigingen ben ik supervisor en bij de NPaV ook opleidingsanalyticus. Tevens ben ik lid van de European Psychoanalytic Federation (EPF) en de International Psychoanalytic Association (IPA). Daarnaast ben ik lid van twee beroepsverenigingen, de Landelijke  Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP) en de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP). Bij die laatste vereniging ben ik ook als supervisor geregistreerd.

Ik ben geregistreerd in het overheidsregister voor psychotherapeuten (reg. nr. 89035901316) en GZ-psychologen (reg.nr. 69035901325).

Wachttijden: Er is nu sprake van een cliëntenstop. Ik kan u wel helpen met doorverwijzingen naar andere psychoanalytisch psychotherapeuten en psychoanalytici in de regio. Deze website is het laatst bijgewerkt op 11 januari 2019

Praktijk info

Praktijk voor inzichtgevende psychotherapie

Parnassusweg 20-III

1076 AP Amsterdam

t 020 66 49 347

e Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

wwww.fransschalkwijk.nl

 

Links

www.nvvp.nl

www.nvpa.eu

www.psychoanalytischinstituut.nl

www.BIGregister.nl

www.ipa.org.uk

www.epf-feb.eu